Παραλίες Μεθώνης

- Παραλία Μεθώνης

Ακριβώς κάτω από τον παραλιακό δρόμο βρίσκεται η όμορφη παραλία της Μεθώνης. Αποτελείται από μικρό βότσαλο και άμμο και μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα ατενίζοντας την υπέροχη θέα του κάστρου. Τα κρυστάλλινα νερά της έχουν βραβευθεί με τη Γαλάζια Ευρωπαϊκή Σημαία. Όταν κάποιος φτάνει στην παραλία της Μεθώνης, ένα απο τα πράγματα που παρατηρεί είναι ο κυμματοθράυστης που ξεκινάει απο τα τοίχοι του ενετικού κάστρου και καταλήγει έχοντας ένα μικρό φάρο στην άκρη του. Ο γραφικός ξύλινος μόλος με τα φρεσκοβαμμένα καϊκάκια προσδίδουν μία πολύχρωμη νότα στο τοπίο. Ο κυματοθραύστης της Μεθώνης δεν είχε όμως πάντα αυτή την μορφή. Η αρχική του μορφή ξεκινούσε απο το σημείο που τώρα βρίσκεται το Μπούρτζι και τελειώνε περίπου στα μέσα του σημερινού κυματοθραύστη, τα ερείπια του οποίου μπορούμε να παρατηρήσουμε ακόμα και σήμερα. Το σημείο θάλασσας που δημιούργησαν οι δύο κυματοθραύστες πήρε την ονομασία Ασπράδες – η μυστική πισίνα της Μεθώνης, η ονομασία προήλθε μάλλον από τα λευκά βραχάκια που το περικλύουν. Όπως και να έχει, το μόνο σίγουρο είναι ότι αποτελεί αγαπημένο σημείο για μπάνιο και ηλιοθεραπεία στις πέτρες.

- Παραλία Άμμος /Νήσος Σιαπέντζα

Η παραλία Άμμος είναι η μοναδική ακτή της Σαπιέντζας, ενός από τρία νησιά του συμπλέγματος των Μεσσηνιακών Οινουσσών. Η θέα προς την Πελοπόννησο και την Μεθώνη, είναι πολύ όμορφη. Απέχει ένα ναυτικό μίλι από την Μεθώνη, με την οποία ενώνεται με καϊκια, που πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές προς το νησί. Η παραλία δεν διαθέτει τουριστικές εγκαταστάσεις και λοιπές παροχές. Τα νερά είναι πολύ καθαρά, όπως και η ακτή. Είναι ιδανική για όσους επιθυμούν να κολυμπήσουν σε παρθένες τουριστικά περιοχές.

- Παραλία Λάμπες

Στο δρόμο από Μεθώνη προς Φοινικούντα συναντάμε δύο υπέροχες παραλίες. Η πρώτη είναι οι Λάμπες Μεθώνης που είναι στρωμένη με βότσαλο. Πρόκειται για μία ερημική παραλία, που ενδείκνυται για όσους επι8υμούν να απολαύσουν ήσυχα το μπάνιο τους. Η δεύτερη είναι οι Λάμπες Φοινίκης. Είναι μία πολυσύχναστη παραλία, στρωμένη με άμμο και πεντακάθαρα νερά.

- Παραλία Μαυροβούνι

Δίπλα από τη Φοινικούντα υπάρχει μία υπέροχη αμμώδης παραλία, που φέρει το όνομα Μαυροβούνι, και προσελκύει πάρα πολλούς επισκέπτες. Η παραλία έχει τεράστια έκταση και είναι οργανωμένη. Εδώ μπορείτε να κολυμπήσετε στα καταγάλανα καθαρά νερά της, να κάνετε ηλιοθεραπεία, αλλά και να επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ. Πάνω από την παραλία υπάρχουν σχολές για θαλάσσια αθλήματα, camping, ταβέρνες και καφετέριες.

- Παραλία Ανεμόμυλος

Η παραλία του Ανεμόμυλου γνωστή και ως Χαρουπιά ή Μακρύναμμος είναι η πιο φημισμένη παραλία στη Φοινικούντα. Χρυσαφένιες παραλίες στην ακτή και γαλάζια κρυστάλλινα γαλανά νερά που έχουν βραβευθεί με Γαλάζια Ευρωπαϊκή Σημαία. Η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες και δίνεται η δυνατότητα για πολλά θαλάσσια σπορ.

- Παραλία Φοινικούντας

Στο χωριό Φοινικούντα, πολύ κοντά στη Μεθώνη θα βρείτε μία υπέροχη παραλία. Είναι μία τεράστια αμμουδιά με καταγάλανα καθαρά νερά. Πάνω από την παραλία θα βρείτε μία πληθώρα από καφετέριες και ταβέρνες.

- Παραλίες Λούτσα-Τσαπί

Μετά την Φοινικούντα υπάρχουν δύο υπέροχες αμμώδεις παραλίες, η Λούτσα και το Τσαπί, όπου αξίζει να κολυμπήσετε στα πεντακάθαρα νερά τους.

- Παραλία Μαράθι

Πρόκειται για δύο παραλίες, το μικρό και το μεγάλο Μαράθι, είναι πραγματικά πανέμορφες και απομακρυσμένες όσο χρειάζεται από τα αδιάκριτα βλέμματα. Οι παραλίες είναι προσβάσιμες από τον κεντρικό δρόμο μετά την Φοινικούντα, ο επισκέπτης θα ακολουθήσει την διαδρομή προς την Παραλία Τσαπί (θα δείτε σχετική σήμανση πάνω στον δρόμο προς Κορώνη) και στη συνέχεια, θα βρεθεί σε μια διασταύρωση όπου πρέπει να ακολουθήσει το χωμάτινο δρόμο μέχρι τις παραλίες. Το Μαράθι είναι προσβάσιμο και με σκαφάκι από τη Φοινικούντα. Καλό είναι να μεριμνήσετε να έχετε τις απαραίτητες προμήθειες, όπως νερό και φαγητό, μαζί σας.

- Παραλία της Βοïδοκοιλιάς

Ίσως η πιο φημισμένη παραλία στην περιοχή της Μεσσηνίας. χαρακτηρίζεται από μοναδική φυσική ομορφιά και το σχήμα της παραπέμπει στο ελληνικό γράμμα Ω. Βρίσκεται δίπλα στη λίμνη της Γιάλοβας, μόλις 10km βόρεια της Πύλου. Η παραλία έχει ονομαστεί ως «Τόπος Μοναδικής Φυσικής Ομορφιάς» και προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000.

- Παραλία του Ρωμανού

Βρίσκεται περίπου 2km Βόρεια της παραλίας της Βοïδοκοιλιάς και είναι προσβάσιμη από βορά και νότο. Πέραν του όμορφου τοπίου, της αμμώδους παραλίας και των καταγάλανων νερών της, η παραλία του Ρωμανού είναι δημοφιλής για την αφθονία μικρών χελωνών που επισκέπτονται την παραλία για να αποθέσουν τα αυγά τους.

METHONI GREECE

Location

Mythical Sights waiting for you to discover

METHONI BEACH HOTEL
tel. +30 27230 31555| info@methonibeachhotel.gr
hotel methoni
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram