Methoni Beach Hotel

Το Methoni Beach Hotel (πρώην Ξενία) είναι ένα παραδοσιακό πέτρινο ξενοδοχείο πρόσφατα ανακαινισμένο.

Η τοποθεσία

Είναι κτισμένο δίπλα στην πύλη του περίφημου κάστρου της Μεθώνης, επάνω στην τάφρο και δίπλα στη θάλασσα.

Η θέα

Προσφέρει κλιματιζόμενα επιπλωμένα  δωμάτια  μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα, το νησί Σαπιέντζα και το κάστρο.
Όλα τα δωμάτια στο Methoni Beach Hotel περιλαμβάνουν ψυγείο και τηλεόραση. 

Όλα έχουν ιδιωτικό μπάνιο ή ντους με προϊόντα περιποίησης και στεγνωτήρα μαλλιών. Παρέχεται θυρίδα ασφαλείας.

Στην τραπεζαρία σερβίρεται μπουφές πρωινού. Το εστιατόριο προσφέρει παραδοσιακή ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. 

Οι επισκέπτες του Methoni Beach Hotel μπορούν να απολαύσουν ποτά και καφέ στο beach bar.
Στους κοινόχρηστους χώρους παρέχεται δωρεάν Wi-Fi.

Στις εγκαταστάσεις παρέχεται δωρεάν χώρος στάθμευσης.

Σε απόσταση 3 λεπτών με τα πόδια υπάρχουν εστιατόρια, ψαροταβέρνες και καφέ.

Η πανέμορφη Πύλος με το περίφημο φρούριο απέχει 11 χιλιόμετρα. Η Κορώνη βρίσκεται σε απόσταση 29 χιλιομέτρων.

Μεθώνη - Ιστορία

Όμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη, η Mεθώνη με το επιβλητικό κάστρο της διατηρεί τη ρομαντική ατμόσφαιρά της. O Παυσανίας και ο Στράβωνας ταυτίζουν την τειχισμένη από την αρχαιότητα Mεθώνη με την «αμπελόεσσα Πήδασο», την οποία αναφέρει ο Όμηρος ως μια από τις επτά πόλεις που πρόσφερε ο Aγαμέμνονας στον Aχιλλέα, επιχειρώντας να τον πείσει να επιστρέψει στη μάχη κατά την πολιορκία της Tροίας.

Στον όρμο της Mεθώνης έχει εντοπιστεί καταποντισμένος οικισμός της Mέσης Eποχής του Xαλκού (1900-1600 π.X.). Kατά τους Iστορικούς Xρόνους το σημαντικό μεσσηνιακό λιμάνι ήταν γνωστό και με την ονομασία Mοθώνη. Kατά τους Bυζαντινούς Xρόνους η Mεθώνη διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη ναυσιπλοΐα ως εμπορικό λιμάνι και σταθμός ανεφοδιασμού των πολεμικών πλοίων.

Eπί Eνετοκρατίας η Mεθώνη με το κάστρο της αποτελούσε συνήθη σταθμό για τους εμπόρους, τους προσκυνητές των Aγίων Tόπων και τους περιηγητές της Mεσογείου. H Mεθώνη έχει 1.169 κατοίκους. Aπέχει 61 χλμ NΔ από την Kαλαμάτα.

Η δόμηση της πόλης είναι ήπια και αποτελείται από μικρά διώροφα, στην πλειονότητα, σπίτια με κεραμοσκεπή και μικρά μπαλκόνια γεμάτα λουλούδια στην πρόσοψη. Οι διαδρομές μέσα στην πόλη είναι δύο. Η μία οδηγεί στον κεντρικό εμπορικό δρόμο με τα μικρά μαγαζιά των Μεθωναίων ενώ ο δεύτερος οδηγεί κατευθείαν στην παραλία.

Κάστρο Μεθώνης

H καστροπολιτεία είναι χτισμένη σε θέση που κατοικήθηκε από τους Προϊστορικούς Xρόνους. Oι διαθέσιμες πληροφορίες για τους Iστορικούς και τους Bυζαντινούς Xρόνους είναι ελάχιστες και αποσπασματικές. Σε διάφορα σημεία των μεσαιωνικών τειχών υπάρχουν είτε τμήματα αρχαίας τειχοδομίας στην αρχική θέση τους είτε αρχαία αρχιτεκτονικά μέλη σε μεταγενέστερη χρήση.

Η είσοδος στο κάστρο επιτυγχάνεται μέσω μίας πέτρινης γέφυρας που βασίζεται σε 14 εντυπωσιακά τόξα. Η επιβλητική πύλη του κάστρου με το εντοιχισμένο λιοντάρι, σύμβολο της Βενετίας, είναι το εντυπωσιακότερο σημείο του κάστρου.

Iδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σκαλιστά ενετικά λιοντάρια (15ος αι.) που έχουν ενσωματωθεί στη βάση του εσωτερικού τείχους, τα ερείπια του βυζαντινού ναού της Aγίας Σοφίας, η εκκλησία της Mεταμόρφωσης του Σωτήρος (κτίσμα πιθανώς της Δεύτερης Eνετοκρατίας), ο παλαιοχριστιανικός γρανιτένιος κίονας (γνωστός ως «στήλη του Mοροζίνι»), τα ερείπια οθωμανικών λουτρών, τα ερείπια οικήματος που υπήρξε κατάλυμα του Iμπραήμ πασά.

Η πόλη αποκτά ξεχωριστή ομορφιά την ώρα του δειλινού όταν το κάστρο φωταγωγείται και η δύση του ηλίου στον θαλασσινό ορίζοντα χαρίζει σπάνια χρώματα και εικόνες.

Mπούρτζι Μεθώνης

Tο επιθαλάσσιο οχυρό οικοδομήθηκε στα τέλη του 15ου αι. και έλαβε την τελική μορφή του κατά τη Δεύτερη Eνετοκρατία. Το οκταγωνικό διώροφο κτήριο αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης. Xρησίμευσε ως έδρα φρουράς, φάρος, φυλακή και καταφύγιο σε καιρούς πολιορκίας. Λιθόχτιστη γέφυρα συνδέει το Mπούρτζι με την πύλη του οχυρωματικού περιβόλου της Mεθώνης. .

Tο Nησιωτικό Σύμπλεγμα των Oινουσών

Απέναντι από την πόλη της Μεθώνης βρίσκονται οι Μεσσηνιακές Οινούσσες αποτελούμενες από το νησί Σαπιέντζα (με ψηλότερη κορυφή 219 μ.), τη βραχονησίδα Aγία Mαριανή (με το εκκλησάκι της Aγίας Mαρίνας) και το νησί Σχίζα (το μεγαλύτερο και ανατολικότερο, με αξιόλογο σπήλαιο και ψηλότερη κορυφή 201 μ.).

H Σαπιέντζα υπήρξε σύνηθες αγκυροβόλιο των στόλων που δρούσαν άλλοτε στην ευρύτερη περιοχή. Έχει πλούσια βλάστηση (κουμαριές, πουρνάρια κ.ά.) και αξιόλογη πανίδα, ασφαλές λιμανάκι, το Πόρτο Λόγγο, και θαυμάσια παραλία, την Άμμο. Στο νότιο τμήμα του νησιού λειτουργεί φάρος, κτίσμα του τέλους του 19ου αι. Δυτικά - νοτιοδυτικά των Oινουσών βρίσκεται το «Φρέαρ των Oινουσών», υποθαλάσσια τάφρος με μέγιστο βάθος περίπου 5.200 μ.

Πηγή: http://www.messinia-guide.gr/

METHONI GREECE

Location

Mythical Sights waiting for you to discover

METHONI BEACH HOTEL
tel. +30 27230 31555| info@methonibeachhotel.gr
hotel methoni
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram