Αξιοθέατα

Σχεδόν σε κάθε περιοχή της Μεσσηνίας υπάρχει κάποιο αξιοθέατο που θα σας εντυπωσιάσει. Παρακάτω σας αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια από αυτά:

  • Αρχαία Μεσσήνη. Η Αρχαία Μεσσήνη είναι μια από τις σημαντικές σε μέγεθος, μορφή και διατήρηση πόλεις της αρχαιότητας, που έχει ακόμη πολλά να προσφέρει.
  • Νέδα. Ανάμεσα στις κορυφές του όρους Τετράζιο, στη βορινή άκρη της Μεσσηνίας, κυλάει τα νερά της προς τον Κυπαρισσιακό κόλπο n Νέδα, το μοναδικό "θnλυκό" ποτάμι της Ελλάδας.
  • Πολυλίμνιο. Στο δήμο Βουφράδος, 32 χλμ. από την Καλαμάτα, βρίσκεται το φαράγγι του Πολυλιμνίου με τις λίμνες και τους καταρράκτες του.
  • Κάστρο Τρουπάκη Μούρτζινου. Το κάστρο του Τρουπάκη Μούρτζινου χτίστηκε το 1807, και αποτελείται από ένα σύμπλεγμα κτισμάτων, μέσα στο οποίο περικλείεται και ο πολύ παλαιότερος ναός του Αγίου Σπυρίδωνα.
  • Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας. Πρόκειται για ένα μουσείο που προβάλει τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στην περιοχή από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι και την Βυζαντινή περίοδο, το οποίο είναι αποτέλεσμα πολλών αρχαιολογικών μελετών στο νομό.

 

Πηγή: www.messinia-guide.gr

Methoni Beach Hotel

Το Methoni Beach Hotel (πρώην Ξενία) είναι ένα παραδοσιακό πέτρινο ξενοδοχείο πρόσφατα ανακαινισμένο.

Είναι κτισμένο δίπλα στην πύλη του περίφημου κάστρου της Μεθώνης, επάνω στην τάφρο και δίπλα στη θάλασσα.

 

Επικοινωνία

T (27230) 31555 
Email: info@methonibeachhotel.gr

Methoni Beach Hotel
Παραλία - Κάστρο Μεθώνης - Μεσσηνία 24006

 

Go to top