Προορισμοί

Η Μεσσηνία αποτελεί έναν από τους ομορφότερους Νομούς της Ελλάδας. Με αμέτρητα χιλιόμετρα παράκτιας γραμμής και με επιβλητικά βουνά να συνθέτουν το τοπίο της, είναι σίγουρο ότι σας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, αρκεί να έχετε τη διάθεση και το χρόνο να την εξερευνήσετε.

Η Μεσσηνία προσφέρει μία τεράστια ποικιλία προορισμών, ικανοποιώντας όλα τα είδη τουρισμού: παραθεριστικό, αθλητικό, αγροτικό, ορεινό, εκκλησιαστικό και άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού.

Σε αυτή την ενότητα, παρουσιάζουμε τους πιθανούς προορισμούς της Μεσσηνίας, βάση της γεωγραφικής τους θέσης. Ένας λογικός τρόπος να προσεγγίσει κανείς τη Μεσσηνία ταξιδιωτικά, είναι σύμφωνα με τον παλιό διαχωρισμό τους σε επαρχίες, ως εξής: 

  1. Καλαμάτα - Μάνη - Ταϋγετος - Η περιοχή που περιλαμβάνει την Καλαμάτα, πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, και όλη την περιοχή ανατολικά και Βόρεια της Καλαμάτας. 
  2. Κεντρική Μεσσηνία - Η περιοχή της Βορειοδυτικής Μεσσηνίας, η οποία αποτελείται από χωριά, χωρίς κάποια πόλη.
  3. Βορειοδυτική Μεσσηνία - Η Περιοχή που περιλαμβάνει την Κυπαρισσία, τους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά
  4. Νότιοδυτική Μεσσηνία - Η Νότια περιοχή της Μεσσηνίας που αποτελεί και το πρώτο "πόδι" της Πελοποννήσου, που περιλαμβάνει την Μεθώνη, την Κορώνη και την Πύλο.

Πηγή: www.messinia-guide.gr

Methoni Beach Hotel

Το Methoni Beach Hotel (πρώην Ξενία) είναι ένα παραδοσιακό πέτρινο ξενοδοχείο πρόσφατα ανακαινισμένο.

Είναι κτισμένο δίπλα στην πύλη του περίφημου κάστρου της Μεθώνης, επάνω στην τάφρο και δίπλα στη θάλασσα.

 

Επικοινωνία

T (27230) 31555 
Email: info@methonibeachhotel.gr

Methoni Beach Hotel
Παραλία - Κάστρο Μεθώνης - Μεσσηνία 24006

 

Go to top